Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A Coloproctológiai Szekció és a Sebészeti Endoszkópos Szekció közös kongresszusát 2022.05.26-28-án rendezzük Tapolcán.

Hír kategóriája: Általános

A cikk kelte: 2022.01.20.

MST

Helyszín: Hunguest Hotel Pelion, Tapolca

Tisztelt Kollégák!

Az elmúlt évek közbeszédét kétségkívül a Covid-19 pandemia és annak a mindennapjainkra gyakorolt hatása urallta. Számos szakmai korlátozás és kényszerhelyzet határozta meg a sebész társadalom életét is. Meg kellett tanulnunk (s talán ez a folyamat még nem is zárult le) a pandemia hullámai között megtartani szakmaiságunkat, szakmai munkánk minőségét, biztosítani betegeink biztonságát, gyógyulását. A nagy és “komfortzónánkon” kívüli terhelés mellett óhatatlanul a háttérbe szorultak a személyes találkozások, a szakmai értekezletek, az elmúlt években-évtizedekben megszokott továbbképzési formák. Mindnyájan érezzük ezeknek a szakmai fórumoknak és a személyes találkozási lehetőség hiányát.

A 2019-es, a Magyar Sebész Társaság Sebészeti Endoszkópos Szekciója és Coloproctológiai Szekciója által közösen jegyzett kongresszus sikerén felbátorodva, egyben a járványhelyzet csitulásában bízva, 2022. május 26-28. közt Tapolcán ismételten megrendezzük az egyesített, két szekció által szervezett Kongresszust.

A szakmai fórum jó alkalmat kínál, hogy a colorectalis sebészet, a proktológia, valamint a minimálisan invazív sebészet minden ága területén a hazai munkacsoportok bemutassák legfrissebb eredményeiket, megvitassák és megvédjék újszerű eljárásaikat, valamint a szakmai “jó gyakorlatok” közkinccsé válhassanak. Hazai és nemzetközi szaktekintélyeket tervezünk felkérni, hogy a legfrissebb szakmai ismereteket továbbképző, tematikus előadások formájában prezentálják. A Kongresszuson egyben lehetőség lesz szót ejteni az olyan forrongó szakmapolitikai témákról, mint a minőségbiztosítás, a képzés, vagy akár a robotsebészet hazai perspektívája.

Bízunk a járványhelyzet kedvező alakulásában, így a közös 2022-es Kongresszus jelen terveink szerint személyes megjelenéssel, helyszíni előadókkal és hallgatósággal kerül megrendezésre.

A szervező és tudományos bizottság nevében,
Baráti, kollegiális üdvözlettel,

 

Dr. Bánky Balázs
MST
Sebészeti Endoszkópos Szekció elnöke
Dr. Baracs József
MST
Coloproctologiai Szekció elnöke